Nieuws
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Big Benny klaar voor het feestje dat LVK heet
(Door Harry Lucker)

Big Benny gaat vooral voor de lol naar het LVK, plezier maken staat voorop. Het resultaat is van ondergeschikt belang. Een instelling die hij wel eens mist bij andere deelnemers. ,,Er wordt zo veel gepraat. Mensen die roepen dat ik de finale wel moest halen omdat ik Big Benny ben. Wat een onzin. Ik heb zelf niet eens meegestemd. Als adjunct-directeur van de Trompetter had ik zo aan duizenden stembiljetten, die in de verschillende kranten hebben gestaan kunnen komen. Natuurlijk, maar dan moet ik ook nog duizenden namen erbij zien te vinden. Er is veel jaloezie binnen dit wereldje, dat is erg jammer.”

,,Verleden jaar presteerde Venlo goed met drie liedjes in de top 4. Dan gaat iedereen roepen dat je uit Venlo moet komen om het LVK te winnen. Wat een onzin. Het is nu eenmaal zo dat er uit Venlo enorm veel goede carnavalsnummers komen.” Vooral van het nummer ‘Höf de glazer in de lôch’, vorig jaar vierde, is Peters enorm gecharmeerd. ,,Dat is een enorme hit geworden en niet alleen in Noord-Limburg. Toen ik het nummer hoorde dacht ik ‘Dat is een echt Big Benny nummer’. De winnaar van vorig jaar is bijna iedereen vergeten, maar Höf de glazer in de lôch blijft voortleven. Je hoeft het LVK dus niet te winnen om een hit te scoren.”

En winnen telt dan ook helemaal niet voor Big Benny. ,,Zonder flauwekul, ik vind dat ieder liedje dat de finale haalt een winnaar is. Of ik nou tiende of elfde word, het maakt me niets uit. Het winnaar gevoel pakken ze me niet meer af.” Zijn uitstapje naar de carnavalsmuziek, is maar tijdelijk. Evenals zijn optreden op het LVK. ,,Dit is de eerste en de laatste keer dat ik meedoe. Het is mooi dat ik nu de finale heb gehaald. Mijn nummer gaat na de carnaval ook de prullenbak in. Daar kun je alleen in carnavalstijd mee aankomen. Bovendien is het vooral veel van hetzelfde. Het kan ook anders. Neem nou de Venlose inzending van dit jaar, het nummer Ein Joar. Dat is een heel mooi rustig nummer. Dat voegt echt iets toe aan de Limburgse liedjescultuur.”

Wat het resultaat op het LVK ook mag zijn, Big Benny is voorlopig niet weg te denken uit de Limburgse muziekwereld. Tot 2005 zit hij al volgeboekt en jaarlijks brengt hij gemiddeld tussen de 250 en 300 optredens door de hele provincie. Een ongelooflijk hoog aantal. ,,Ik heb echter een voordeel op bijvoorbeeld Rene Froger. Bij Rene Froger verwacht iedereen dat hij zuiver zingt. Bij mij gaat het op de show. Ik zing tegenwoordig heel verdraaglijk, in ieder geval niet meer zo vals als vroeger. Met mij moet je een feestje bouwen. Niemand zet mijn cd op om eens lekker te relaxen. Maar wil je stemming in de tent dan kun je mij altijd draaien.” Lees verder