Nieuws
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Big Benny klaar voor het feestje dat LVK heet
(Door Harry Lucker)

"Ook zijn optredens staan geheel in het teken van feest en bier. Big Benny staat bekend als een liefhebber van een pilsje en krijgt tijdens optredens om de haverklap een drankje vanuit het publiek aangeboden. ,,Wanneer ik achter de schermen om een koffie vraag, kijken ze me raar aan. Als ik op een dag vier optredens heb en ik drink overal bier, dan komt er van dat vierde optreden niet veel meer.” En optredens afzeggen, dat doet de zanger liever niet. ,,Het is een keer voorgekomen in acht jaar tijd. Het is ook wel eens gebeurd dat ik zo schor was dat ik mijn vier optredens die dag wilde afzeggen. Dus ik ben vier keer een podium opgeklommen om te laten horen dat ik echt niet kon zingen. Vervolgens heb ik gevraagd of men het goed vond dat ik mijn nummers deed playbacken. Vond niemand een probleem. Achteraf gezien zijn dat stuk voor stuk een van mijn mooiste optredens geworden.”

Het entertainen is volgens Peters het mooiste wat er is. ,,Dat zat er van vroeger al in. We hadden niet veel geld, dus waar andere mensen monopoly kochten om een spel te spelen, daar verzonnen wij zelf onze spelletjes en gaven we optredens. Bovendien vind ik de aandacht wel leuk. Ik heb eens met mijn vrouw een busreis naar Lloret de Mar gemaakt. Binnen de kortste keren liep de hele bus polonaise.”

Het vormt een contrast met zijn dagelijks werk bij De Trompetter. ,,Ik moet ook realistisch zijn. Hoe lang heb ik nog succes? Het kan over een paar jaar afgelopen zijn, dan zal er toch nog brood op de plank moeten komen.” Het werk en zijn optredens zijn bovendien prima te combineren. ,,De piek in mijn agenda voor de optredens, ligt in de zomer. Dan is het voor de krant relatief rustig.” Zolang het succes nog daar is zal hij blijven rondtoeren en blijven optreden. Vanavond mag er een nieuw hoofdstuk aan zijn carriere worden toegevoegd. Of het een succesvol hoofdstuk zal zijn, blijkt nadat de laatste jury haar oordeel over het liedje heeft gegeven.