Nieuws
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Big Benny is Big Business
(Geschreven door Peter Eberson, Dagblad De Limburger, 4 maart 2000)

Sta je hier voor een lege zaal." Rond half vier is het redelijk druk in het café en begint het optreden. Big Benny wederom in de rol van entertainer. Hij bespeelt de zaal. Wie niet mee sjoenkelt moet oppassen. Ik spring zo met m'n 150 kilogram boven op u," waarschuwt hij. Tijdens het optreden begeeft hij zich tussen het publiek, laat mensen meezingen. Niet meedoen kan bij een optreden van Big Benny haast niet. Zoals overal koestert de entertainer ook hier zijn zorgvuldig opgebouwde imago van stevig drinker. Regelmatig vraagt hij om een glas bier, maar vaker krijgt hij dat spontaan aangeboden. Twee slokken en het pilsje is weg. Het is slechts een imago. Tussen de optredens door drinkt de Roermondenaar geen druppel alcohol."

In Venlo komt het publiek langzaam op gang. Een gebrek aan alcohol is daar de oorzaak van. De mensen zijn net binnen en nog niet in de juiste stemming. Toch zingt Big Benny ruim drie kwartier, een kwartier langer dan afgesproken. De kastelein is tevreden en vraagt of Benny aswoensdag ook kan komen.

16.30 uur. Terug naar Roermond. Een thuiswedstrijd dit keer. Geen betaald optreden, maar een bezoek aan de prinsenreceptie van zijn eigen carnavalsvereniging De Veldjmuus. In het nieuwe multifunctionele centrum is het druk. Bij binnenkomst krijgt hij een envelop met medailles in handen gedrukt. Of hij de jubilarissen wil huldigen en natuurlijk even wil zingen.De buurt 't Veld is trots op hun Benny. Net als André Hazes zo lekker gewoon gebleven. Als je succes hebt kun je je toch niet opeens anders gaan gedragen. Dat pikken de mensen niet.

Ik heb jaren moeten vechten voor erkenning. Zo wilde mijn oude platenmaatschappij geen extra cd's persen van het nummer Hei Kammeraod, terwijl ik wist dat het een hit zou worden." Een landelijke hit scoren blijft ook voor Big Benny het streven.

18.30 uur. Na afloop van de prinsenreceptie snel met vrouw en dochter naar een restaurant, in Duitsland net over de grens. Kan de kok een beetje snel koken, want we hebben maar weinig tijd", vraagt hij dringend, doch beleefd. Het artiestenleven is vaak een race tegen de klok. Toch weigert schoonvader Ton harder te rijden dan de maximumsnelheid. We hebben al te veel ellende gezien langs de weg. Je kunt op deze afstanden geen tijd goedmaken door harder te rijden. Dan maar een kwartiertje later beginnen. Lees verder