Nieuws
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Microfoon en tennisracket onmisbare attributen voor Big Benny
(Geschreven door Rob van Deurzen, De Trompetter, 5 juni 2001)

zonder enige zangervaring of wat dan ook. Uiteindelijk kwam het erop neer dat ik aan het eind van de dag met een contract de 'waereldsjtad' verliet en een tweetal andere artiesten met lege handen achterbleven." Vanaf dat moment is het snel gegaan. Bens eerste cd Limburg Yes! werd uitstekend ontvangen en de aanvragen voor optredens stroomden binnen. Ditzelfde gold voor de opvolgers 'Gouverneur van achter toet veur', 'Gewichtig', 'XXL' en de reeds vermelde verzamelaar 'Big Benny op z'n best'.

Hoewel ieder optreden - hoe groot of klein het publiek ook moge zijn - voor de zanger telkens een fantastische ervaring is, noemt hij de presentatie van zijn cd XXL in de sporthal in Melick het hoogtepunt tot nu toe. "Met 2300 man publiek en een programma om de vingers bij af te likken staat die avond zonder twijfel onwisbaar in mijn geheugen. Het was echt overweldigend. Op zo'n moment doe je er een extra schepje bovenop, hetgeen je een fantastisch gevoel geeft", aldus Ben.

Zoals eerder opgemerkt, Big Benny is schijnbaar overal. Op de vraag hoeveel optredens de Roermondernaar op jaarbasis verzorgt, moet hij het antwoord schuldig blijven. "Niet meer te tellen", zo laat hij weten. "In de weken voor en ook tijdens de carnaval sta ik soms wel vijf tot zes keer per avond op de planken, maar ook buiten dit seizoen ben ik bijna wekelijks in touw. Niet alleen in Limburg, maar ook buiten de provincie." Zo kan de zanger reeds optredens bijschrijven in Amsterdam en Twente. Vormt de taalbarriŤre dan geen probleem? "Absoluut niet. De mensen verstaan de tekst dan misschien niet, maar door ze flink op te zwepen en de aanstekelijke melodieŽn van mijn nummers gaan de voetjes snel van de vloer." In die aanstekelijke en pakkende melodieŽn en eenvoudige teksten schuilt volgens de zanger ook de kracht. "Ik ben niet iemand die serieuze nummers over diepgaande onderwerpen moet zingen. Daar ben ik het type niet voor. Feest, herkenning, eenvoud, daar gaat het om. De zaal moet en zal op zijn kop. Het publiek moet weten dat Big Benny is geweest, haha."

Ben gaat tijdens zijn optredens inderdaad tekeer als een wildeman. En dat met 144 kilo, schoon aan de haak. Om dit vol te kunnen houden werkt hij geregeld aan zijn broodnodige conditie. Enkele malen per week neemt hij het tennisracket in de hand om een balletje te slaan. "Per week sta ik gemiddeld tien uur op de baan. Vind ik heerlijk. Als het weer het toelaat sta ik al om zes uur 's morgens, als de vogeltjes voor de eerste maal fluiten op het graven. Je kunt wel zeggen dat naast de microfoon mijn tennisracket een onmisbaar attribuut is. Ik voel me er prima bij." Ben wil langs deze weg dan ook definitief een gerucht de wereld uithelpen,
Lees verder