Nieuws
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Big Benny kijkt uit naar het Mega Piraten Festijn in America

Doordeweeks is hij Ben Peters, mede-eigenaar van het grote mediabedrijf A en C Media, wekelijks verantwoordelijk voor de productie en verspreiding van circa 2,6 miljoen weekkranten. In die hoedanigheid is Ben de baas over 240 medewerkers. Een normaal mens zou die combinatie niet aankunnen, maar Ben denkt daar heel anders over. “Op het podium staan, is mijn hobby. Een hobby waarmee ik nu ook veel geld verdien, maar nog steeds een hobby. Een ander gaat wekelijks vijf keer naar de sportschool, ik treed op. Als ik vrijdag zo rond zes uur van mijn werk kom, gaat mijn petje van A en C Media af en als ik tegen een uurtje of acht wegrijd naar het eerste optreden, gaat het petje Big Benny op. Als ik op het podium sta, ben ik alle stress van een week werk binnen een kwartiertje kwijt. En mijn medewerkers weten het ook. In het weekend treed ik op en hoeven ze me niet lastig te vallen met vragen. Dat kan maandagochtend weer.”

Zijn hectische leven heeft hem wel zijn huwelijk gekost. “Mijn ex-vrouw, een goed mens, had niet zoveel met de artiestenwereld. Die bleef thuis. Dan zie je elkaar niet vaak. Mijn nieuwe vriendin gaat overal mee naar toe. Ze helpt als chauffeur, regelt de financiën en het geluid en zo zien we elkaar het hele weekend.” Zijn geheim? “Ik ben geen artiest die ver boven het publiek gaat staan. Ik ben er eentje van het volk. Dat voelen ze. Dan ontstaat er chemie. Als ik klaar ben met een optreden, ga ik vaak via een omwegje achterin de zaal staan. Tussen de mensen met een biertje in de hand. En op het podium ben ik net zo als op kantoor. Recht door zee!”
De meeste van zijn nummers gaan over feesten, drank, feesten, de polonaise, bier en nog meer feesten. Benny heeft zijn levensstijl inmiddels wat aangepast, hij is dik 50 kilo kwijtgeraakt, maar met zijn circa 117 kilo is hij nog steeds ‘big’. Naast zijn postuur vormen zijn typerende dartsbloesjes zijn tweede gimmick. “Ik stond eerder altijd in een gewoon bloesje op het podium. Maar ja, als ik me met mijn buik uitrekte dan floepte alles onder die bloes weg. Dat was ook geen gezicht. Indertijd kwam het darten op en darters zijn vaak ook wat forsere mensen. Toen ik zag dat zij altijd wat langere bloesjes aanhadden, ben ik daar ook op overgeschakeld. En dat is inmiddels een beetje een handelsmerk geworden.”
In het verleden heeft hij het ook geprobeerd met serieuzer materiaal en nam hij een paar echte smartlappen op. Maar dat voelde toch niet helemaal als Big Benny. “Daarna kreeg ik ook vragen of ik op begrafenissen wilde zingen. En nee, dat wil ik niet. Dat neem ik mee naar huis. En dan wordt het wel werk, krijg ik wel stress en kan ik het niet meer combineren met mijn doordeweekse activiteiten. Ik moet doen waar ik het beste in ben en van nature ben ik nou eenmaal een feestbeest!”